تاريخ : یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:, | 15:6 | نویسنده : بهنام

 

معبودا :

مرا به بزرگی چیزهایی که داده ای آگاه و راضی کن!

تا کوچکی چیزهایی که ندارم آرامشم را به هم نریزد!

 



تاريخ : شنبه 14 خرداد 1390برچسب:, | 21:32 | نویسنده : بهنام

هی روزگار چقدر زود میگذره.....

این عکسهای کارآموزیه که صبح جمعه مهندس لطف کردن تشریف آوردن رفتیم.مهندس کلی درسمون دادن،خیلی زحمتشون دادیم....از همین جا براشون آرزوی موفقیت میکنم....

ظهرش هم برا ناهار ساندویچ گرفتیم با بچه ها رفتیم ریشهر....

کلی بازی کردیم و خوش گذشت!!

تاریخ دقیقش یادم نیست اما میدونم یه جمعه قبل از عید1390 بود!!!

مهندس نوروزی و مهندس بهاری فرد....

 

اینم عکسهای یه روز دیگه که بعدش رفتیم کنار دریا:

 

دو مهندس باهال مرودشتی....

من و یوسف....

 

اینم دویی وحید....

 

این دوتا هم یاد بچگیاشون افتادن....

 

                                      

زادگاه وتاريخ تولد هيچكس درهيچ نقشه وتقويمي نيست،چراكه آدمها هرلحظه درتپش قلب كسانيكه دوستشان دارند متولد مي شوند.(کوروش بزرگ(

 



تاريخ : شنبه 14 خرداد 1390برچسب:, | 3:38 | نویسنده : بهنام

سلام خدمت همه دوستان

به کمک خداوند سعی میکنم جزوات MATLAB را آماده کنم و به مرور در اختیار دوستان عزیز قرار بدهم.اما اگر زمان گذاشتن جزوات یه کم طول کشید همین الان عذر میخوام چون این روزها واقعا سرم شاوغه!!

من میتونم به دوستانی که مایلن برنامه نویسی MATLAB رو خوب یاد بگیرند کمک کنم.کمک من به این صورته که تمرین میفرستم و اونا حل میکنن و با هم رفع اشکال میکنیم.

هر کس تمایل داشت میتونه باهام در تماس باشه....آدرس ایمیلم تو پروفایلم هست.آدرسهای زیر هم هستند:

Norozi86@gmail.com

Bnorozi1989@yahoo.com

قابل ذکر هست که افرادی میتونن از این جزوات استفاده کنند که عضو وبلاگ بشن!!!

 

""تا زمانی که میتوانی عشق بورزی،مگذار چیزی تو را اندوهگین سازد""

 



تاريخ : جمعه 13 خرداد 1390برچسب:, | 16:57 | نویسنده : بهنام

.....

 

 

 

 

 



تاريخ : جمعه 13 خرداد 1390برچسب:, | 16:42 | نویسنده : بهنام

1386-1390

دوستی مدتش مهم نیست ، دوامش مهمه

دوری و نزدیکیش مهم نیست ، یادش مهمه

 

 

دوستان سلام

دوست داشتم تو جشن فارق التحصیلی دور هم جمع بشیم و خاطرات این روزهایی که گذشت را با هم مرور کنیم که به لطف مسولین دانشگاه کنسل شد،خلاصه به این نتیجه رسیدم که حداقل اینجا با هم یه کم گپ بزنیم و هر کس بگه هرچه میخواهد دل تنگش!!

سعی کردم ایمیل اکثر بچه هارو پیدا کنم اما اگر کسی جا مونده به معنای این نیست که فراموش شده به این معناست که ایمیلشو پیدا نکردم....

اگه کسی خواست چیزی بگه میتونه عضو وبلاگ بشه مطلب بفرسته به اسم خودش ثبت میشه و هر کس هر سخنی داره خاطره ایی اگه داره بگه(اینم یه راه ارتباط با بچه هاست...)

خلاصه چهار سال دیگه از برگه های دفتر زندگیمون هم گذشت،یه روزایی بر وفق مرادمون بود یه روزهایی هم نه،اما در کل برا من یکی که خوب بود.خیلی چیزا یاد گرفتم...

یادمه تابستون 86 وقتی برا اولین بار اومدم جنوب و بوشهر همینکه از ماشین اومدم بیرون کلی فحش و بدوبیرا نثار خودم کردم که چرا بوشهر رو انتخاب کردم.وقتی که از ادبیات میرفتم مهندسی تا میتونستم به خودم بد و بیراه گفتم.... اما الان که نگاه میکنم نه تنها اینکه پشیمون نیستم بلکه خوشحال هم هستم چون با آدمایی آشنا شدم که ارزششو داشت.چون دوستانی پیدا کردم که با هیچی عوضشون نمیکنم.برا من همینها کافیه.

بعضیها امسال تموم میشن، بعضیها بدشانسی آوردن سال دیگه تموم میشن،بعضیها خداروشکر میرن برا کارشناسی ارشد،بعضیها دوباره میشینن برا کنکور میخونن(مثل من!!!!)،بعضیها میرن خدمت سربازی،از همه مهمتر بعضیها ازدواج میکنن زن میگرن(خدا به دادشون برسه!!!!!) شوهر میکنن خلاصه هر کسی یه جا میره امیدوارم که هر کس هر جا باشه شاد و موفق باشه.....

دبیرستان که بودیم به دوستام یه جمله رو میگفتم دوست دارم اینجا هم بگم:

""دوست آدم اون نیست که همیشه کنارش باشه،بلکه اونی هست که همیشه به یادش باشه""

ما یه خانواده بودیم پس هیچ کس فکر نکنه که با تموم شدن دانشگاه همه چیز تموم میشه....نه اینجور نیست،نذاریم اونجور بشه.....

بیاین به همدیگه قول بدیم که در آینده هر کسی از ما که به کمکمون نیاز داشت دریغ نکنیم،همه چیز رو پول در نظر نگیریم بیاین قول بدیم در آینده به جای اینکه مهم باشیم مفید باشیم،تو جامعه ما هر کسی به فکر خودشه بیاین ما اینجور نباشیم..... میدونم سخته اما حداقلش میتونیم تلاشمون رو کنیم.

ای دوستانی که فردا انشاالله استاد دانشگاه میشین حواستون باشه در قبال دانشگاهی که تحصیلاتمون رو شروع کردیم و به اینجا رسیدیم وظیفه داریما.فردا نگین چون هوای بوشهر بده،یا دانشگاه پول نمیده و هرچیز دیگه که اکثر استادا به خاطرش اینجا نمیان، منم نمیام اینجا تدریس کنم!!!

دوستان هیچوقت خودتون را دست کم نگیرین....

همیشه یادمون باشه خدایی که اون بالا نشسته هیچوقت فراموشمون نکرده و نمیکنه پس ما هم فراموشش نکنیم وهر چیزی که میخوایم از خودش بخوایم و اگر هم اون چیزی رو که میخواستیم بهمون نداد منتظر باشیم چون که داره بهترین رو برامون آماده میکنه...پس باز خدارو شکر کنیم و منتظر بمونیم....

ضمنا همینجا از تمامی دوستانی که تو این 4سال از بنده حقیر بدی دیدند عذرمیخوام و طلب بخشش دارم....

امیدوارم همیشه و همه جا موفق باشین

 

 

به یادتون هستم،به یادم باشید

دوستدارتان- بهنام نوروزی



تاريخ : پنج شنبه 12 خرداد 1390برچسب:, | 17:3 | نویسنده : بهنام

""با سپاس از دوستی که این ایمیل را ارسال کرده است-جناب مهندس مرادی عزیز""

 

دکتر مرتضی شیخ ، پزشک انسان دوستی است که در دوران کودکی من در مشهد مشغول طبابت بود و کسی از اهالی مشهد نیست که نامی از او یا خاطرهای از او نداشته باشد یا نشنیده باشد.

دکتر شیخ از مردم پولی نمی گرفت و هر کس هرچه می خواست توی صندوقی که کنار میز دکتر بود می‌انداخت و چون حق ویزیت دکتر 5 ریال تعیین شده بود ( خیلی کمتر از حق ویزیت سایر پزشکان آنزمان)، اکثر مواقع، سر فلزی نوشابه به جای پنج ریالی داخل صندوق انداخته میشد و صدایی شبیه انداختن پول شنیده می‌شد.

محله ما در مشهد نزدیک کوچه دکتر شیخ است. مادرم از قول دختر دکتر شیخ تعریف می کرد که روزی متوجه شدم، پدر مشغول شستن و ضد عفونی کردن انبوه سر نوشابه های فلزی است!

با تعجب گفتم: پدر بازیتان گرفته است؟ چرا سر نوشابه ها را می شورید؟

و پدر جوابی داد که اشکم را در آورد.

او گفت:

دخترم، مردمی که مراجعه می کنند باید از سر نوشابه‌های تمیز استفاده کنند تا آلودگی را از جاهای دیگر به مطب نیاورند، این سر نوشابه‌های تمیز را آخر شب در اطراف مطب می‌ریزم تا مردمی که مراجعه می کنند از اینها که تمیز است استفاده کنند. آخر بعضی‌ها‌ خجالت می‌کشند که چیزی داخل صندوق مطب نیاندازند.

خاطراتی از دکتر شیخ

- نقل از يك سبزي فروش :
ابتدا كه دكتر در محله سرشور مطب بازكرده بود و من هنوز ايشان را نمي شناختم. هر روز قبل از رفتن به مطب نزد من مي آمد و قيمت سبزيها را يادداشت مي كرد اما خريد نمي كرد ، پس از چند روز حوصله ام سر رفت و با كمي پرخاش به او گفتم : مگر تو بازرسي كه هر روز مي آيي و وقت مرا مي گيري ؟ وي گفت : خير، من دكتر شيخ هستم و قيمت سبزيجات را براي آن مي پرسم تا ارزانترين آنها را براي بيماران خودم تجويز كنم .

- از دكتر حسين خديوجم
نقل است :روزي در مطب دكتر بودم و او براي بيمارانش آب پاچه تجويز مي كرد. از ايشان پرسيدم چرا بجاي سوپ جوجه ، آب پاچه تجويز مي كنيد ؟ ايشان گفتند : چون براي جبران ضعف بدن بيمار مانند سوپ جوجه موثر است و مهمتر آنكه پاچه گوسفند ارزان است .

-
روزي در اواخر عمر كه دكتر در بستر بيماري بود و همانجا هم بيمار مي ديد، يكي از فرزندان وي به ايشان پيشنهاد كرد حداقل ويزيت را 5 تومان كنيد ، دكتر در جواب گفت : عزيزم من يا ديوانه ام يا پيغمبرم ، اگر ديوانه ام كه با ديوانه كاري نمي توانيد بكنيد و اگر پيغمبرم بيخود مي كنيد به پيغمبر خدا دستور مي دهيد .

-
روزي مردي از دكتر سئوال مي كند: شما چرا با اين سن و خستگي ناشي از كار از موتور سيكلت استفاده مي كنيد؟ دكتر در جواب مي گويد :منزل مريضهايي كه من به عيادتشان مي روم آنقدر پيچ در پيچ است و كوچه هاي تنگ دارد كه هيچ ماشيني از آن نمي تواند عبور كند، بنابراين مجبورم با موتور به عيادتشان بروم .

و آري اين اوج عزت انساني است ، طوري زندگي كند كه حتي نام خود را هم به فراموشي بسپارد و بحدي در خدمت مردم و البته براي رضاي خالق غرق باشد و پس از مرگ احسان و عظمت كارش آشكار گردد. دكتر شيخ بيش از اينكه دكتر باشد معلمي بود كه اخلاق همراه با مهرباني و صفا را به شاگردان و مريدان مكتبش آموزش داد.



تاريخ : چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:, | 19:51 | نویسنده : بهنام

سدهای خاکی:

سدهای خاکی مصالحشان را از همان منطقه احداث و یا نواحی نزدیک تأمین می کنند ، و اصولاً دارای هسته رسی می باشند . رس بر اثر تماس با آب مانع نفوذ و انتقال آب و رطوبت می گردد و مانند نوعی عایق رطوبتی عمل می کند . اگر عمده مصالح تشکیل دهنده سد خاکی یکسان باشند ، سد را همگن می گویند و در غیر اینصورت ناهمگن. اگر کل سد خاکی از رس باشد سد خاکی همگن است ، اما اگر هسته مرکزی سد رس باشد و دور هسته مرکزی را با سنگهای دانه درشت پر کرده باشند ، سد غیر همگن محسوب می شود. از نظر تحلیل و آنالیز این نوع سدها بسیار حساس می باشند و در عین حال از نظر اجرا و پیاده سازی ساده تر می باشند.اجرای این سد در رودخانه های عریض ساده تر است. مصالح این سد اعم از ریز دانه و درشت دانه بایستی در دسترس باشد. این سدها برای زمینهایی نامناسب  از نظر مقاومت مناسب ترین نوع سد می باشند.

 

 سدهای سنگریز:

این سدها خودبخود غیر همگن می باشند و حتماً باید یک بافت آب بند در مرکز آن قرار گرفته باشد. شکل این سدها درست مانند سد ناهمگن خاکی با هسته رسی می باشد با این تفاوت که در مرکز سد به جای رس از سنگ ریزه نفوذ ناپذیر استفاده می شود و در دور تا دور سد سنگریزه های دشت تر ریخته می شود. در برخی موارد رویه سد را به جای سنگریزه با بتن می پوشانند که در آنصورت دیگر نیازی به هسته آب بند نمی باشد. اینگونه سدها اغلب از نوع بلند می باشند. این نوع سد در برابر زلزله بسیار مقاوم هستند . سنگهای ریخته شده برای سد بایستی خاصیتهایی از قبیل جذب کم آب ، سایش کم ، مقاومت فشاری بالا و در برابر سرد و گرم شدن مقاومت خوبی داشته باشند.

سدهای بتنی وزنی:

این سدها عمدتاً کوتاه هستند و ارتفاع آنها بین 15 تا 20 متر می باشد ، این سدها به دلیل وزن زیادی که با بتن برای آن بوجود می آورند بر اثر فشار آب حرکت نمی کند و از جای خود تکان نمی خورد. در این نوع سد سرریز شدن آب مشکلی ایجاد نمی کند . این سدها در دره های عریض ساخته می شوند . این نوع سد در برابر تغییر درجه حرارت  نیز هیچگونه حساسیتی ندارد.

 

سدهای بتنی قوسی :

این سدها معمولاً در درهای باریک با شیب زیاد و از جنس سنگ اجرا می گردد و می تواند دو قوسی نیز باشند و در راستای عمود ی و افقی در ره دو حالت قوس داشته باشند. حسن این سدها این است که اگر به هر علتی در بدنه آنها ترک ایجاد شود خود نیروی فشار اعمالی از جانب آب پشت سد باعث هم آمدن این ترکها ( ترکهای حرارتی) می شود.

 

سدهای بتنی پشت بند دار:

سدهای پشت بند دار از نوع بلند هستند و با عث جلوگیری از خمشهای زیاد در بتن می شوند و برای تصور آن می توان اینگونه آنرا تشبیه کرد که دیواری بلند را که دارای پی در زمین است با تیرچه هایی در پشت آن نیز محکم نگه داشته شود تا فرو نریزد.

 

سدهای لاستیکی:

این سدهای اغلب بر روی رودخانه های فصلی زده می شود و این سدها از جنس لاستیک می باشند که در زمان مورد نیاز این سدها را از باد پر می کنند و این عمل باد کردن حجم سد را بالا می برد و سد مانع عبور آب می گردد. از این وع سد که کوتاه نیز می باشد در شمال کشور خودمان نیز وجود دارد.

حال با انواع سدها بطور مختصر آشنا شدیم و بایستی کاربرد این سدها را نیز بدانیم و دلایل استفاده از آنها را نیز به دقت مد نظر بگیریم.

حال پس از آشنایی کوتاه و مختصر با این نوع سدها نحوه ارزیابی برای ساختن یک سد را مورد بررسی قرار می دهیم.

از نظر فنی برای ساختن یک سد می بایست مراحلی سپری شود تا ساختن یک سد آغاز گردد ، هر کدام از این مراحل را یک فاز می نامند به شرح ذیل:

•    فاز صفر: آیا ساختن این سد از نظر اقتصادی و مورد کاربری توجیه دارد یا خیر؟

•    فاز یک: انواع سدهایی که با توجه به شرایط جغرافیایی و اقتصادی پیشنهاد می شود بطور ریز می بایست مورد بررسی قرار گیرد و میزان ذخیره آب و هزینه ریالی آن مورد بررسی قرار گیرد.

•    فاز دو : هندسه و تحلیل سد و ریختن نقشه اجرای سد.

•    فاز سه : اجرای سد.

اما در مورد گروههای فنی که برای ساختن یک سد مورد نیاز است به گروههای زیر می توان اشاره کرد:

1.       گروه هیدرولیک.

2.       گروه هیدرولوژی.

3.       گروه زیست محیطی.

4.       گروه آبهای زیر زمینی.

5.       گروه نقشه برداری.

6.       گروه شهر سازی.

7.       گروه کشاورزی.

8.       گروه زمین شناسی.

9.       گروه مدیریت و هماهنگی.

گروههای فنی ذکر شده در کنار یکدیگر پس از تصمیم برای اجرای یک سد گرد می آیند تا یک پروژه به نتیجه برسد. پس از انجام مقدمات مطالعاتی بر روی سد، نوع سد بر اساس منطقه جغرافیایی و مصالح در دسترس سد مورد ارزیابی قرار می گیرد. یکی از نکاتی که جغرافیای منطقه برای ما در ساختن سد مشخص می کند نوع خاک و زمین منطقه و یا دره ای که در آن سد می خواهد اجرا شود ، می باشد ، زیرا نوع بدنه سد و خاک منطقه بسیار حساس است . برای مثال در منطقه ای سنگی با تنگه ای باریک و تنگ ساختن سد خاکی  اشتباه است زیرا تماس این دو ماده ( بدنه سد و سنگی بودن منطقه) مانند چسباندن دوماده که یکی صلب و دیگری غیر صلب است می باشد و بر اثر تکان ( زلزله) این دو در نقطه اتصال جدا می شوند که این خطر ناک است.

 

 

 

روند مطالعاتی برای احداث یک سد:

در برنامه مطالعاتی برای ایجاد یک سد در یک منطقه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد. در ابتدای امر مکان یابی و امکان سنجی می باشد ، در این مرحله کارشناسان در منطقه ای که عکس هوایی از آن تهیه شده توسط اتومبیل به راه افتاده و از میان تنگه های گوناگون در یک رشته کوه ، بر اساس نوع خاک منطقه و میزان حوزه آبریزی بین دو یا سه منطقه را بر می گزینند. حال از میان مناطق انتخاب شده کار کارشناسی انجام می گیرد که در کدام منطقه میزان بهره وری از سد بالا تر است و در عین حال عمر مفید سد بیشتر می گردد و هزینه های احداث کاهش می یابد.

سپس سایر گروهها طرح های مطالعاتی خود را در زمینه های مختلف برای محلهای برگزیده شده ارائه می دهند و در نهایت یکی از مکان ها که از نظر تمامی کارشناسان مطلوب تر ارزیابی می شود مورد تأیید قرار می گیرد و طرح برای فاز اجرایی و تصویب بودجه به سازمان مربوطه ارائه می گردد.

سپس سازمانی که قصد ساخت سد را دارد و پروژه را در نوبن اعطای بودجه قرار می دهد ، در این فاصله سایر نهادها و سازمانهایی که در احداث این سد دارای منفعت هستند را تحت نامه هایی رسمی آگاه می سازد، بعنوان مثال وزارت نیرو برای احداث سدی که برای رفع کمبود آب کشاورزی در منطقه ای احداث می نماید وزارت جهاد کشاورزی ، محیط زیست و منابع طبیعی و میراث فرهنگی را در جریان کار قرار می دهد تا آنها نیز نظرهای کارشناسی خود را اعلام نمایند تا در احداث سد مد نظر قرار گیرد.

در انتهای این بخش نکته ای که باید به آن اشاره کنیم دریچه هایی است که بر روی سدها تعبیه می نمایند و این دریچه ها به نوع سد ، ارتفاع آن و منطقه ای که سد در آن احداث می گردد ، مربوط می شود . سدها یا دو دریچه ای هستند یا سه دریچه ای.

دریچه زبرین : که در بالاترین قسمت تاج سد ساخته می شود و در سدهایی که سرریز شدن از روی آنها مهم و خطرناک است در مواقع پر باران و پر آب باز می شوند.

دریچه میانی : که اغلب مواقع در نیروگاههایی که برای تأمین آب کشاورزی و برق احداث شده اند کار برد دارد و برای رفع کمبود آب و برق و کنترل آب سد استفاده می شود.

دریچه زیرین : این دریچه که در پایین سد تعبیه می شود و اغلب در کشور ما به دلیل آبرفتی بودن مناطق از این دریچه استفاده می گردد جهت خارج نمودن رسوب از پشت سد به کار می رود و با فشار خود آب از طریق این دریچه رسوب را به پشت سد هدایت می کنند و بدین سان به عمر مفید سد می آفزایند. شایان ذکر است که بدلیل رسوب فراوان این دریچه زودتر از همه از کارآیی می افتد.

 

 



تاريخ : چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:, | 19:44 | نویسنده : بهنام

1. براي اندازه گيري عمليات خاكي در متره و برآورد از واحد متر مكعب استفاده مي شود.

2. آجر خطائي ، آجري است كه در اندازهاي 5×25×25 سانتيمتر در ساختمانهاي قديمي براي فرش كف حياط و غيره بكار مي رفت.

3. چنانچه لازم باشد در امتداد ديواري با ارتفاع زياد كه در حال ساختن آن هستيم بعدا ديوار ديگري ساخته شود بايد لاريز انجام دهيم.

4. هرگاه ابتدا و انتهاي يك ديوار در طول ديوار ديگري بهم متصل شود ، به آن ديوار در تلاقي گفته مي شود.

5. در ساختمانهاي مسكوني (بدون زيرزمين)روي پي را معمولا بين 30 تا 50 سانتي متر از سطح زمين بالاتر مي سازند كه نام اين ديوار كرسي چيني است.

6. قوس دسته سبدي داراي زيبايي خاصي بوده و در كارهاي معماري سنتي استفاده مي شود.

7. حداقل ارتفاع سرگير در پله 2.2 متر مي باشد.

8. ويژگيهاي سقف چوبي :الف)قبلا عمل كلافكشي روي ديوار انجام مي گيرد ب)عمل تراز كردن سقف در كلاف گذاري انجام مي شود ج)فاصله دو تير از 50 سانتيمتر تجاوز نمي كند د)تيرها حتي الامكان هم قطر هستند.

9. گچ بلانشه كندگير بوده ولي داراي مقاومت زياد مانند سيمان سفيد است.

10. به سيمان سفيد رنگ معدني اكسيد كرم اضافه مي كنند تا سيمان سبز به دست آيد.

11. سنگ جگري رنگ كه سخت ، مقاوم و داراي رگه هاي سفيد و در سنندج و خرم آباد فراوان است.

12. دستگاه كمپكتور ، دستگاهي است كه فقط سطوح را ويبره مي كند ، زير كار را آماده و سطح را زير سازي مي كند.

13. عمل نصب صفحات فلزي (بيس پليتها) در زمان 48 ساعت بعد از بتن ريزي صورت مي گيرد.

14. زماني كه خاك (زمين) بسيار نرم بوده و مقاومت آن كمتر از يك كيلوگرم بر سانتيمتر مربع باشد از فونداسيون پي صفحه اي استفاده مي گردد.

15. قطر دايره بتون خميري ، بر روي صفحه مخصوص آزمايش آب بتون ، حدود 30 تا 35 سانتيمتر مي باشد.

16. حدود درجه حرارت ذوب شدن خاك آجر نسوز 1600 درجه مي باشد.

17. نام آجري كه از ضخامت نصف شده باشد ، آجر نيم لايي ناميده مي شود.

18. نام ديوارهاي جداكننده و تقسيم پارتيشن نام دارد.

19. عمل برداشتن خاك كف اطاق و ريختن و كوبيدن سنگ شكسته بجاي آن را بلوكاژ مي گويند.

20. زمين غير قابل تراكم هوموسي ناميده مي شود.

21. عمق پي هاي خارجي يك ساختمان در مناطق باران خيز حداقل 50 سانتيمتر است.

22. نام فضاي موجود بين دو رديف پله چشم ناميده مي شود.

23. در سقف هاي چوبي حداكثر فاصله دو تير 50 سانتيمتر است.

24. سيمان نوع اول براي ديوارها و فونداسيونهاي معمولي استفاده ميگردد.

25. اكسيد آهن را براي تهيه سيمان قرمز رنگ ، با كلينگر سيمان سفيد آسياب مي كنند.

26. نام ديگر لوله هاي سياه بدون درز مانسمان نام دارد.

27. سريعترين و عملي ترين وسيله اجراي اتصالات ساختمان ،پلها و نظاير جوش مي باشد.

28. حاقل درجه حرارت براي بتن ريزي 5+ درجه مي باشد.

29. ضخامت اندود سقف با ملات گچ و خاك بايد بين 1 تا 2 سانتيمتر باشد.

30. اندود زير قيروگوني ، ماسه سيمان است.



ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:, | 19:15 | نویسنده : بهنام

درز انبساط :
برای جلوگیری از خرابیهای ناشی از انبساط و انقباض ساختمان بر اثر تغییر درجه حرارت محیط خارج یا جلوگیری از انتقال بار ساختمان قدیمی مجاور به ساختمانی كه جدید احداث می شود، همچنین در مواردی كه ساختمان بزرگ است و از چند بلوك متصل به هم تشكیل می شود، باید به كار بردن درز انبساط در محل مناسب پیش بینی شود .
حداقل فاصله ای از ساختمان با اجزای ساختمانی كه باید در آن درز انبساط پیش بینی شود، بهنوع ساختمان، تعداد طبقات، مصالح مصرفی و آب و هوای محل احداث بستگی دارد ؛ بنابراین باید با مطالعه كافی محل اندازه آن را مهندس طراح تعیین كند. در كلیه ساختمانهای فلزی كه طول آنها بیشتر از  20  متر باشد، باید در طول ساختمان درز انبساط پیش بینی كرد.

این طول مربوط به ساختمانهای فلزی و بدون پوشش محافظ است كه نباید از  50  متر و یا در ساختمانهایی با پوشش محافظ  و در حالات خاص نباید از یكصد متر تجاوز كند. برای پوشاندن و پر كردن فواصل درز انبساط از مواردی استفاده می كنند كه قابلیت ارتجاعی داشته باشد . باید دقت شود كه فاصله درز انبساط به هیچ وجه با مصالح بنایی یا ملات پر نگردد. اگر در هنگام استقرار اسكلت فلزی، ستونهایی كه در مجاورت یك درز انبساط قرار دارند، به طور موقت به وسیله قطعات فلزی متصل شده اند، پس از استقرار، باید این اتصالات بریده شوند تا ساختمان در محل درز انبساط به كلی از قسمت مجاور خود جدا باشد.

درز انقطاع  :

برای جلوگیری از خسارت و كاهش خرابی ناشی از ضزبه ساختمانهای مجاور به یكدیگر، بویژه در زمان وقوع زلزله، ساختمانهایی كه دارای ارتفاع بیش از  12  متر یا دارای بیش از  4  طبقه هستند، باید به وسیله درز انقطاع از ساختمانهای مجاور جدا شوند ؛ همچنین حداقل درز انقطاع  در تراز هر طبقه برابر  100/1  ارتفاع آن تراز از روی شالوده است . این فاصله را می توان در محلهای لازم با مصالح كم مقاومت كه در هنگام زلزله در اثر برخورد دو ساختمان به آسانی مصالح مزبور خرد می شوند، پر كرد.

توضیحات بیشتر:

مبحث نهم مقررات ملی  براساس درز انبساط  طول و عرض ساختمان را محدود کرده است:
بطور خلاصه حداکثر بعد بدون درز انبساط:
1-
مناطق خشک: 25 متر
2-
مناطق معتدل: 35 متر
3-
مناطق مرطوب : 50 متر
و ضابطه ای نیز در خصوص حداقل درز ذکر شده است.
اما معمولا مهندسین محاسب علاوه بر ضابطه فوق که قبلا در بعضی مراجع تا حدودی بهمین صورت ذکر شده بود نسبت طول به عرض ساختمان را به 3 محدود می کنند( بدلایل متعدد از جمله ایجاد رفتار پیچیده و نامنظمی در سازه ) اگر چه منعی آئین نامه ای نیز در این خصوص وجود ندارد.
در ضمن بنظر می رسد علی رغم محدودیت ذکر شده در مبحث نهم ، اگر مهندس محاسب تنشهای حرارتی را در سازه منظور کرده و برای آن تمهیداتی بیندیشد نمی بایست محدودیتی ایجاد کرد اگرچه بهتر است که محدودیت فوق رعایت گردد و لی مناسبتر این بود که گفته می شد در صورت عدم درنظر گرفتن تنش های حرارتی و در نظر گرفتن تمهیدات لازم در سازه حداکثر بعد ساختمان باید براساس ضابطه فوق تعیین گردد.
موفق باشید.

 

 



تاريخ : چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:, | 17:34 | نویسنده : بهنام

میخواهم بگویم ......

فقر همه جا سر میکشد
.......

فقر ، گرسنگی نیست ، عریانی هم نیست
......

فقر ، چیزی را
" نداشتن " است ، ولی ، آن چیز پول نیست ..... طلا و غذا نیست .......

فقر ، همان گرد و خاکی است که بر کتابهای فروش نرفتهء یک کتابفروشی می نشیند
......

فقر ، تیغه های برنده ماشین بازیافت است ،‌ که روزنامه های برگشتی را خرد میکند
......

فقر ، کتیبهء سه هزار ساله ای است که روی آن یادگاری نوشته اند
.....

فقر ، پوست موزی است که از پنجره یک اتومبیل به خیابان انداخته میشود
.....

فقر ، همه جا سر میکشد
........

فقر ، شب را " بی غذا
" سر کردن نیست ..

فقر ، روز را
" بی اندیشه" سر کردن است



صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 ... 13 صفحه بعد
  • شکوفه بهاری
  • شرم